MAN TGX 41.640 - Bohnet

Bohnet uit Kirchdorf a/d Iller (DE) nam in 2016 deze fraaie MAN TGX 41.640 in dienst, de truck was hier nog ongebruikt en stond voor de MAN vestiging in Memmingen (DE) geparkeerd.

De TGX 41.640 is de laatste generatie MAN TGX, nu door een 15,2 liter 6 cilinder MAN D 38 aangedreven. Dit is het topmodel uit de serie, met 640 pk. Deze trekker vervangt bij Bohnet een oudere MAN TGX 41.680.

Standaard levert de motor een moment van 3.000 Nm, met de optionale koppelomvormer kan dat moment tot 4.700 Nm vergroot worden.

Deze truck is met de optionale zware bumper met koppeling uitgerust, zodat Bohnet transporten ook kan opduwen en remmen.

Deze truck stond met de ballastbak opgebouwd, de trekker mag zo een maximaal gewicht van 41 ton wegen.

Deze machine is met een zware Rockinger aanhangerkoppeling uitgerust en kan dus zowel als geballasteerde trekwagen alsook als trekker-oplegger combinatie ingezet worden.

Achter de cabine zijn de grote brandstoftank, hydrauliekolietank, drukluchttanks, opbergkisten en een koeler voor de motor en koppelomvormet gezet. Achter de voorste as zijn de uitlaatdemper en een opbergkist gezet.

Aan deze kant zijn de AdBluetank, de accu en nog twee drukluchttanks tussen de assen gezet.

Een zeer fraaie truck die bij Bohnet voor het zware werk ingezet wordt!

Terug naar het MAN TGX menu