Scania R 730 - Hup Hin

Hup Hin uit Singapore (SG) zet deze fraaie Scania R 730 in. De truck stond hier met een 6-assige trailer met overmaatste lading langs de weg in een industriegebied geparkeerd.

De truck is deze Scania R 730 met 6x4-aandrijving. De truck wordt door een Scania DC16, een 16,4-liter 8-cilinder dieselmotor met een vermogen van 537 kW (730 pk), aangedreven. De truck is met een Highline cabine uitgevoerd.

Achter de voorste as zijn de uitlaatdemper, AdBluetank en de dieseltank gemonteerd.

Bovenop de twee aangedreven achterassen is een ballastbak gemonteerd, daarin liggen ballastgewichten die voor voldoende druk op de achterassen zorgt. De hoeveelheid ballast is afhankelijk van het gewicht van de lading. De bak zelf weegt ongeveer 2 ton.

Aan de bumper is ook een koppeling gemaakt om trailers te rangeren of te duwen.

Getrokken wordt een 6-assige modulaire trailer van Cometto. Tussen de twee 3-assige asmodulen is een tussenbrug gemonteerd.

De lading bestaat uit onderdelen van een portaalkraan. De twee gele balken wegen ca. 10 ton per stuk en de twee blauwe balken ca. 7 ton per stuk, ongeveer 34 ton in totaal. Vanwegen de afmetingen mag het transport alleen 's avonds na 19:00 uur onder begeleiding uitgevoerd worden.

Een zeer fraaie combinatie van Hup Hin!

Hier werd de Scania R 730 met een 10-assige aanhanger ingezet om een TBM naar de opslagplaats te rijden.

De trailer bestaat uit een 6 en een 4-assige module van Cometto.

De lading weegt 93 ton en zal door de Liebherr LTM 1500-8.1 van Moh Seng gelost worden.

Als de combinatie de opslagplaats naar binnen rijdt zijn de stuuruitslag en nivillering good zichtbaar. Een fraaie combinatie van Hup Hin!

Terug naar het Scania R-serie menu