Liebherr LTM 1230-5.1 - Kim Soon Lee

Begin 2020 nam Kim Soon Lee uit Singapore (SG) deze fraaie Liebherr LTM 1230-5.1 in gebruik. Het is de tweede kraan van dit type in het land, de eerste is eveneens bij Kim Soon Lee in dienst.

Het is een 230 tons kraan op een 5-assige onderwagen. De kraan wordt door een Liebherr 6-cilinder dieselmotor met 544 pk aangedreven. Via een automatische transmissie van ZF met twaalf versnellingen worden drie van de vijf assen aangedreven (10 x 6), optioneel kan de derde as ook aangedreven worden, maar dat is in Singapore niet noodzakelijk. Tijdens het kraanbedrijf worden de hydraulische pompen om de kraanfuncties te bedienen ook door de onderwagenmotor aangedreven.

Tijdens het transport over de weg is de kraan 16,54 meter lang (met tweede lier), 3 meter breed en 3,95 meter hoog. Het transportgewicht is zo'n 80 ton inclusief 12 ton ballast, klapjib, tweede lier en de stempelschotten.

Tijdens het transport over de weg kan de kraan geometrisch 12 ton ballast meenemen, de maximale ballast van de kraan weegt 72 ton. Deze kraan is met een hydraulisch verstelbare klapjib uitgerust.

De kraan kan met twee verschillende ballastradii ingezet worden, van 4,83 of van 5,73 meter. De radius is tijdens de montage te kiezen door de opnames naar voren of naar achteren te zwenken. Tijdens kraanbedrijf kan de radius niet veranderd worden.

De klapjib is 11,5 of 20 meter lang en tussen 0 en 40 graden verstelbaar.

De hoofdmast heeft een basislengte van 12,7 meter en schuift zeven maal tot een maximale lengte van 75 meter uit.

Een zeer fraaie kraan in de kleuren van Kim Soon Lee! Met dank aan Kim Soon Lee voor het poseren van de kraan!

Terug naar het Liebherr menu