Mercedes-Benz Actros 4163 - TSB Spedition

De zwaarste trekker in het voertuigpark van TSB uit Gundelfingen (DE) is deze fraaie Mercedes-Benz Actros 4163, hier ingezet met een 8 assige dieplader.

Deze trekker is sinds 2014 bij TSB in dienst en werd samen met de Actros 2658 in een pakket van totaal 5 Mercedes-Benz Actrossen gekocht.

De laatste generatie Actros wordt door Mercedes-Benz alleen nog met een 6 cilinder lijnmotor uitgerust. Deze trekker wordt door een 15,6 liter Mercedes-Benz OM 473 LA met 625 pk aangedreven.

Tussen de voorste assen zijn de AdBluetank en een opbergkist gemaakt. Deze trekker is met een turbokoppeling uitgerust en is toegelaten tot treingewichten van 250 ton.

Achter de cabine is een grote toren opgebouwd met een dieseltank, olietank, luchtketels en een koelers voor de radiateur en hydrauliekolie.

Omdat de Actros met verzwaarde bumper uitgerust is kunnen transporten ook geduwt en geremt worden.

Tussen de voorste assen is de grote uitlaatdemper gebouwd. Voor de toren is nog een opbergkist gezet omdat in de toren geen plaats meer is. Achteraan het chassis hangt nog een zware koppeling.

TSB beschikt in totaal over 12 Goldhofer THP aslijnen.

Aan de Actros is hier een 8 assige dieplader gekoppeld in 3-bed-5 configuratie. Tussen de aslijnen hangt een 100 tons Greiner bed.

De lading is een machine die op weg naar Zwitserland was.

Terug naar het Mercedes-Benz menu