Mercedes-Benz Actros 4153 - Paule

Als tweede volgwagen bij de Liebherr LTM 1400-7.1 zette Paule deze Mercedes-Benz Actros 4153 met 5 assige semi dieplader. De eerste volgwagen was de Mercedes-Benz Actros 4155.

Het is een Actros uit de eerste serie (MP 1) die in 1996 geintroduceerd werd. De trekker wordt door een Mercedes-Benz OM 502 LA, een 15,9 liter V8 motor die hier 530 pk levert.

Aan deze kant zijn tussen de voorste twee assen het luchtfilter en een opbergkist gebouwd. Geheel achteraan het chassis is een zware koppeling gemaakt zodat de truck ook als geballasteerde trekwagen ingezet kan worden.

Achter de cabine is een toren opgebouwd met een grote dieseltank, opbergkisten, luchtketels en de accu. Er werd geen zware koppelomvormer ingebouwd zodat ook geen grote koeler noodzakelijk is. De toren is fraai afgedekt.

Aan deze kant werd de uitlaatdemper gebouwd. Er is een verzwaarde bumper met koppeling verbouwd zodat transporten ook geduwd en geremd kunnen worden.

Aan de trekker was een 5 assige Goldhofer semi dieplader gekoppeld. De lading bestaat uit vier ballastblokken van de LTM 1400-7.1 die elk 10 ton wegen.

Een fraaie truck.

Terug naar het Mercedes-Benz menu