Mercedes-Benz Actros 4163 - Max Wild

Tijdens de opendag van Max Wild in Berkheim (DE) in Oktober 2015 stond deze Mercedes-Benz Actros 4163 op het terrein opgesteld.

Het is een 8x4 zwaartransporttrekker die door een Mercedes-Benz OM 473 LA, een 15,6 liter 6 cilinder dieselmotor met 625 pk, aangedreven wordt. De twee achterassen worden aangedreven, de twee voorassen zijn stuurbaar.

Deze trekker lijkt sterk op de andere Actros 4163 van Wild, die zij als testvoertuig hadden. Groot verschil is dat deze truck een verzwaarde bumper met registerkoppeling heeft en zo ook transporten kan duwen of trailers kan rangeren.

Achter de voorste as is de grote Euro 6 uitlaatdemper gezet.

Deze truck wordt alleen met opleggers ingezet, er bestaat geen enkele mogelijkheid aanhangers aan te koppelen of een ballastbak te monteren.

Aan deze kant zijn achter de voorste as de AdBluetank en een opbergkist gezet.

In de grote toren achter de cabine zijn de grote dieseltank, hydrauliekolietank, accu, luchtketels en de koelers geinstalleerd. Er is eventueel nog plaats voor een grote opbergkist gelaten. Het geheel is fraai afgewerkt door zijfenders.

Aangekoppelt is hier een 7 assige Goldhofer MPA7 semidieplader, doorgaans is deze truck ook met zwaardere diepladers en platformwagens onderweg.

De lading is de imposante Goldhofer AST-1X vliegtuigsleper voor Turkmenistan Airlines.

Terug naar het Mercedes-Benz menu