Mercedes-Benz Actros 4163 - Max Max Bögl

Max Bögl uit Neumarkt (DE) beschikt over meerdere van deze fraaie Mercedes-Benz Actros 4163 trekkers. Deze trekker, de "W39", is veel met een 10 assige Scheuerle dieplader onderweg en stond hier met een grote Liebherr boorstelling voor de fabriek in Nenzing (AT) te wachten voor het nachttransport.

De laatste generatie Actros wordt door Mercedes-Benz alleen nog met een 6 cilinder lijnmotor uitgerust. Deze trekker wordt door een 15,6 liter Mercedes-Benz OM 473 LA met 625 pk aangedreven.

Tussen de voorste assen is de grote uitlaatdemper gebouwd.

Achteraan het chassis hangt nog een kleine koppeling gemaakt zodat bijvoorbeel nalopers op de terugweg getrokken kunnen worden. De twee achterste assen worden aangedreven.

Aangekoppeld is een 10 assige Scheuerle dieplader in 4-bed-6 configuratie.

De lading is een Liebherr LB 36 boorstelling met een gewicht van 83 ton en bestemming Singapore.

Omdat de Actros met verzwaarde bumper uitgerust is kunnen transporten ook geduwt en geremt worden.

Achter de cabine is een grote toren opgebouwd met een dieseltank, olietank, luchtketels en een koelers voor de radiateur en hydrauliekolie. Tussen de voorste assen zijn de AdBluetank en een opbergkist gemaakt. Deze trekker is met een turbokoppeling uitgerust en is toegelaten tot treingewichten van 250 ton.

De Liebherr LB 36 heeft een lengte van 25,2 meter, een breedte van 3,6 meter en een hoogte van 3,7 meter tijdens het transport over de weg.

Een zeer fraaie combinatie!

Terug naar het Mercedes-Benz menu