Mercedes-Benz Actros 4160 - Spedition Gutmann

Spedition Gutmann uit Kehl-Goldscheuer (DE) stond met deze imposante combinatie in Bremerhaven (DE) geparkeerd. Dergelijke transporten mogen in Duitsland alleen 's nachts over de snelweg rijden.

Het is een compacte 4 assige trekker met de 600 pk sterke motor. Spedition Gutmann is onderdeel van de BigMove groep, een samenwerkingsverband onder enkele transportbedrijven, een groot aantal trekkers hebben dezelfde huisstijl, maar een andere naam. Zie ook: Mercedes-Benz Actros 4160 van Wallek.

Achter de cabine is een open opbouw gebouwd, opvallend is onderin de gebogen tank, zodat de trailer nog voorbij zwenken kan. Naast de fraaie staande uitlaat is bovenin een olietank gebouwd, omgeven door een paar luchtketels. Er is plaats gelaten voor een paar opbergvakken. Bij zwaardere type's is hier de koeler voor de WSK koppelomvormer ingebouwd. Tussen de eerste twee assen is de Adbleutank ingebouwd.

Aangekoppeld is een 9 assige Scheuerle dieplader in 3 bed 6 configuratie.

De lading is een nacelle van een 3,2 MW Senvion windmolen. De afmetingen zijn 13,06 meter lengte, 4,16 meter beedte en 3,56 meter hoogte. Het gewicht ligt bij 54 ton.

De firma werd in 1963 in Karlsruhe (DE) door Günther Gutmann opgericht. Anno 2007 bezit de firma 25 trekkers en 55 trailers.

Een fraaie combinatie!

Terug naar het Mercedes-Benz menu