Mercedes-Benz Actros 2660 - Glass

Twee fraaie Mercedes-Benz Actros 2660 van Glass uit Mindelheim (DE) hielden een korte koffiepauze langs de Autobahn 7. Beide combinaties zijn identisch geconfigureerd en beladen.

De trekker is een Mercedes-Benz Actros 2660 met 6x4-aandrijving. Voor de aandrijving zorgt de Mercedes-Benz OM 502 LA, een 15,9-liter V8-dieselmotor met 598 pk.

Achter de voorste as werden de AdBlue- en dieseltank gezet. Tussen de spatborden van de achterassen zijn ook kleine opbergvakken gemaakt.

Aan de andere kant zijn achter de voorste as de uitlaatdemper, een opbergkast, de accu en twee drukluchtketels gemonteerd. Achter de cabine is in het midden een hydrauliekolietank gemonteerd en achter de chauffeur een grote opbergkast, een fraai detail is het beschermframe boven de kist en tank. De trucks hebben een aanhangerkoppeling om de dolly te trekken bij een lege rit.

Beide trucks trekken een 5-assige Doll naloper met in totaal vier stuurbare assen.

De combinaties zijn met prefab betonbalken (uit de productie van Glass) geladen en zijn onderweg naar een nieuwe fabriek van Mercedes-Benz in de omgeving van Stuttgart (DE). De balken zijn voor op een frame direct op de schotel geladen en achter op de naloper. De naloper wordt via staalkabels aan de trekker vastgemaakt zodat de betonbalken niet op trek belast worden.

De voorste en laatste twee assen van de Doll naloper zijn stuurbaar.

Pauze voorbij - op naar de bouwplaats! Een zeer fraai duo van Glass die meerdere Mercedes-Benz trekkers inzet voor het transport van prefab betonelementen!

Terug naar het Mercedes-Benz menu