Mercedes-Benz Actros 2657 - Burghard-Kleuser

Kermisexploitant Burghard-Kleuser uit Dortmund (DE) exploiteert het reuzenrad "Roue Parisienne" en heeft voor het transport van dit reuzenrad een aantal vrachtwagens in dienst. Deze Mercedes-Benz Actros 2657 als motorwagen met laadkraan wordt ook voor het kraanwerk ingezet.

Het is een 6x4 truck die door een Mercedes-Benz OM 502 LA, een 8 cilinder dieselmotor met een inhoud van 15,9 liter met 571 pk, aangedreven wordt. Dat is de zwaarste motor die bij de Actros MP1, die van 1996 tot 2003 gebouwd werd, leverbaar was.

De Actros neemt zelf ook onderdelen van het reuzenrad mee, zoals de centrale as en veel hout voor het onderbouwen van de attractie. Tussen de assen zijn de uitlaatdemper, luchtketels, accu en een grote opbergkist gebouwd.

Achterop het chassis is een Fassi F460 laadkraan gemonteerd, deze kraan kan maximaal 15 ton hijsen. De kraan is met een hijslier uitgerust.

De truck zelf neemt nog een 4 assige aanhanger waarop de gondels vervoerd worden mee. Met de koppeling in de bumper wordt de aanhanger uit de positie getrokken.

De fraaie combinatie gereed voor het transport naar de volgende kermis!

Terug naar het Mercedes-Benz menu