Mercedes-Benz Actros 4165 - Biedenbach

Een fraaie Mercedes-Benz Actros 4165 van Biedenbach uit Leipheim (DE). Biedenbach is gespecialiseerd in fabrieksverhuizingen en machinetransporten.

Het is een 4 assige truck met een 8x4 aandrijving, de twee achterste assen worden aangedreven. De truck wordt door de sterkte motor die ooit die in een Actros leverbaar was, de Mercedes-Benz OM 502 LA, een 15,9 liter V8 dieselmotor met 653 pk, aangedreven.

Achter de voorste as zijn de luchtfilter en AdBluetank gezet. Bijzonder is natuurlijk dat hier geen trailer aangekoppeld is, maar dat een zware laadkraan op het chassis gemonteerd is. Deze combinatie wordt bij Biedenbach de WABI-K.60 genoemd. Het is natuurlijk ook mogelijk de kraan te demonteren en een trailer aan te koppelen.

De laadkraan is een Effer 1750 in 6S uitvoering, een 121,2 tm laadkraan met een gieklengte van 15,4. De laadkraan kan met de 6S HD jib van ongeveer 12 meter lang verlengt worden. Voor de aandrijving zorgt de externe powerpack geheel achterop, zodat de laadkraan onafhankelijk van de Actros kan werken. Achter de cabine is een grote toren gebouwd met de grote dieseltank, accu, luchtketels en een grote motorkoeling.

Getrokken wordt een 4 assige Meusburger aanhanger.

Aan deze kant werd de uitlaatdemper achter de voorste as gezet.

Een bijzondere en zeldzame combinatie! Doorgaans is deze truck ook met een 7 assige semi dieplader onderweg.

Terug naar het Mercedes-Benz menu