Mercedes-Benz Actros 4165 - Spedition Bender

Deze fraaie Mercedes-Benz Actros 4165 van Spedition Bender uit Freudenberg (DE) stond langs de Autobahn 61 met een overmaatse lading geparkeerd. Bender heeft minimaal drie verschillende Actros 4165 in dienst gehad, die in 2020 door nieuwe Arocs 4163 vervangen zijn.

De zwaartransporttrekker wordt door een Mercedes-Benz OM 502 LA, een 15,9-liter V8-dieselmotor die 653 pk levert. Beide achterassen worden aangedreven. De truck werd door Titan uit Sulzbach (DE) voor het zware werk aangepast; het opbouwen van de toren achter de cabine en het versterken van het chassis en de bumper.

Achter de cabine zijn de grote dieseltank, hydrauliekolietank, drukluchttanks, de accu en een grote koeler voor de Voith turbokoppeling gezet. Achter de voorste as zijn de AdBluetank en het luchtfilter gezet. Achteraan het chassis is een aanhangerkoppeling gemonteerd zodat de trekker ook met ballastbak een aanhanger kan trekken.

Aan de andere kant zijn achter de voorste as de uitlaatdemper en een opbergkast gezet.

Getrokken wordt een 10-assige Goldhofer Arcus-PK semidieplader. De trailer kan tussen de voorste twee en achterste acht assen uitschuiven.

De lading is een een grote brede staalconstructie.

Een fraaie combinatie van Bender!

Terug naar het Mercedes-Benz menu