MAN TGX 41.640 - Tiroltrans

Deze fraaie MAN TGX 41.640 van Tiroltrans uit Bolzano (IT) kwam bij Liebherr in Kirchdorf a/d Iller een nieuwe overslagmachine ophalen. Hier was de combinatie aan het wachten tot het transport 's avonds mag gaan rijden. Tiroltrans zet meerdere trucks van dit type in.

De TGX 41.640 is de laatste generatie MAN TGX, nu door een 15,2 liter 6-cilinder MAN D38 aangedreven. Dit is het topmodel uit de serie, met 640 pk. Standaard levert de motor een moment van 3.000 Nm, met de optionale koppelomvormer kan dat moment tot 4.700 Nm vergroot worden.

De truck heeft een 8x4-aandrijving, waarbij beide achterassen aangedreven worden. Achter de voorste as zijn de AdBluetank, twee drukluchttanks en de accu gemonteerd.

De truck is met een aanhangerkoppeling uitgerust zodat de truck ook als een geballasteerde trekker met getrokken aanhangers ingezet kan worden.

Achter de cabine zijn de grote brandstoftank, hydrauliekolietank, drukluchttanks, opbergkasten en een koeler voor de motor en koppelomvormer gezet. Deze TGX 41.640 is voor treingewichten tot 250 ton inzetbaar.

Met de registerkoppeling aan de voorbumper kunnen ook trailers gerangeerd worden of andere transporten geduwd of geremt worden.

Getrokken wordt een 8-assige Faymonville VarioMAX dieplader in 3-bed-5-configuratie. Als bed wordt een ketelbrug gebruikt. De combinatie mag ladingen tot 85 ton over de weg vervoeren.

De lading is een Liebherr LH 50 M overslagmachine met een transportgewicht van 40,6 ton. De machine is 12,65 meter lang, 3,25 meter breed en 4,05 meter hoog.

Een zeer fraaie combinatie van Tiroltrans!

Terug naar het MAN TGX menu