MAN TGX 41.540 - Navigator

Deze fraaie MAN TGX 41.540 van Navigator uit Reda (PL) werd met 8-assige dieplader ingezet om een gebruikte kraan vanaf de fabrikant naar de nieuwe eigenaar te transporteren.

De TGX 41.540 wordt door een MAN D2676, een 6-cilinder dieselmotor met een inhoud van 12,4 liter die 540 pk levert aangedreven. De trekker mag maximaal 41 ton wegen.

De dieseltank en opbergkasten achter de cabine zijn fraai afgewerkt. Achter de voorste as is alleen de dop van de AdBluetank te herkennen, normaliter zijn aan deze kant ook de accu en drukluchttanks gezet, maar hier moeilijk te identificeren.

Aan deze kant zijn achter de voorste as de uitlaatdemper en nog een opbergkast gezet. Wederom zeer fraai afgewerkt.

Getrokken wordt een Faymonville 3/5 VarioMax dieplader met een ketelbrug als tussenbed. Op het achterste assenstel liggen de verlengingsbalken voor de ketelbrug, vaak nodig bij het transport van windmolen torens, iets waar Navigator ook erg actief in is.

De lading is een gebruikte Liebherr LTM 1070-4.1 die vroeger bij Felbermayr in dienst was. De kraan is 13 meter lang, 2,55 meter breed en 3,8 meter hoog. Het transportgewicht is zo'n 48 ton.

Een zeer fraaie combinatie in de huisstijl van Navigator!

Terug naar het MAN TGX menu