MAN TGX 41.540 - Bau-Trans

Deze fraaie MAN TGX 41.540 van Bau-Trans uit Lauterach (AT) stond samen met een Scania R 560 van Bau-Trans langs de Autobahn 9 geparkeerd. Het transport was naar een Duitse haven in het noorden onderweg.

De TGX 41.540 wordt door een MAN D2676, een 6-cilinder dieselmotor met een inhoud van 12,4 liter die 540 pk levert aangedreven. De trekker mag maximaal 41 ton wegen. De truck heeft een verzwaarde bumper met registerkoppeling zodat de truck ook ingezet kan worden om andere transporten te duwen en te remmen.

Achter de cabine zijn de grote dieseltank en een grote opbergkast gemonteerd. Voor de grote dieseltank staan het reservewiel en een gereedschapskist. Onder de dieseltank zijn een paar drukluchttanks gezet. Achter de voorste as zijn de uitlaatdemper en een opbergkast gezet.

Getrokken wordt een 6-assige Goldhofer semidieplader.

De lading is de rups van een nieuwe Liebherr LR 11000 die onderweg naar Japan is. De rups is 12,89 meter lang, 2 meter breed en 2,47 meter hoog. Het transportgewicht is 60 ton.

Een fraaie combinatie, waarbij de truck nog de oude kleurstelling van Bau-Trans heeft en de trailer al de kleuren van de moederfirma Felbermayr draagt.

Terug naar het MAN TGX menu