Gottwald AMK 31-21

Deze Gottwald AMK 31-21 wordt door een timmermansbedrijf uit Zuid-Duitsland ingezet. Hier werd de kraan bij de nieuwbouw van een grote houtconstructie langs de Autobahn A7 ter hoogte van Illertissen (DE) gebruikt. Het is een 20-tons kraan op een 2-assige onderwagen.

De kraan wordt door een Mercedes-Benz OM 352 LA, een 6-cilinder dieselmotor met 168 pk, aangedreven. Beide assen zijn aangedreven en zijn stuurbaar. De maximale snelheid op de weg is 80 km/h.

De stempelbasis meet 5,7 x 5,0 meter.

Ingepakt is de kraan 9,5 meter lang, 2,5 meter breed en 2,96 meter hoog. De kraan heeft een transportgewicht van 16 ton.

De kraan heeft 1,5 ton ballast.

De kraan heeft een dubbele cabine op de bovenwagen, de chauffeurscabine in rijrichting en de machinistencabine in giekrichting. De hijslier heeft een capaciteit van 26,6 kN. Deze kraan kan ook per afstandsbediening bestuurd worden.

De hoofdmast heeft een basislengte van 7 meter en een maximale lengte van 20,5 meter. Onder de basissectie is de 3,8 meter lange klapjib gemonteerd.

De laatste sectie wordt manueel met de voor-laaste verpent. De kleuren van de vorige eigenaar zijn op de giekdelen nog te herkennen, het groen is van het Duitse leger.

Hier werd de kraan gebruikt om een houtconstructie voor een nieuw wegrestaurant te bouwen.

Terug naar het Gottwald menu