Volvo FM 460 - Weiss Mietpark

Weiss Mietpark uit Mindelheim (DE) heeft een grote verhuurvloot van torenkranen en heeft enkele vrachtwagens in gebruik om de kranen en componenten te verplaatsen. Voor het omzetten van onderdraaiende torenkranen is deze fraaie Volvo FM 460 in dienst.

Bij Volvo staat FM voor "Forward control Medium height cabine". De FH en FM serie gebruiken dezelfde cabines maar bij de FM serie wordt deze lager geplaatst zodat er een kortere instap ontstaat. Deze truck wordt door een 460 pk sterke Volvo D13c motor met 12,8 liter inhoud aangedreven.

Achter de voorste as zijn aan deze kant de uitlaatdemper, de accu, vier luchtketels en de hydrauliek voor de laadkraan gezet.

Tussen en achter de aangedreven achterassen zijn nog een paar opbergkisten gezet. In de laadbak liggen enkele ballastplaten van de torenkraan.

Achter de cabine is een Palfinger PK 29002 laadkraan gezet, deze kraan heeft een maximale capaciteit van 8,5 ton en kan bij maximale gieklengte (21,1 meter) nog 710 kg hijsen. De laadkraan wordt vooral gebruikt om de torenkranen te ballasteren.

Getrokken wordt een Liebherr 63 K torenkraan met bouwjaar 1992.

De kraan is 16 meter lang, 2,5 meter breed en 4 meter hoog. Het transportgewicht is 18,2 ton.

Weiss zet hier transportassen van Gleich in.

Een fraaie combinatie!

Terug naar het Volvo FM menu