Volvo FH16 700 - Lämmle Recycling

Lämmle Recycling uit Füramoos (DE) zet voor het transport van eigen bouwmachines deze fraaie dieplader-combinatie in. Tijdens een weekend stond de combinatie bij de werf met een grote lading geparkeerd. Lämmle als woord betekend 'lammetje' in het Nederlands.

De trekker is een 3-assige Volvo FH16 700 met 6x4-aandijving. De krachtbron is een Volvo D16, een 16,1-liter 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 515 kW (700 pk).

Achter de voorste as zijn de drukluchttanks, de accu en een opbergkast gezet.

Achter de cabine zijn de grote dieseltank, hydrauliekolietank, opbergkasten en meerdere drukluchttanks gezet; fraai afgewerkt met zijfenders. De opbouw werd door de firma Popp uit Nürnberg (DE) verzorgt.

Getrokken wordt een 5-assige Faymonville MegaMAX dieplader, bestaande uit een 2-assige jeepdolly en een 3-assige dieplader. Voor lichtere ladingen kan de dieplader ook direct aan de trekker gekoppeld worden. De trekker werd ook met kipopleggers ingezet.

Op de zwanenhals van de trailer is de sorteerknijper geladen. Lämmle is veel actief in het sloopwerk en beschikt over meerdere grote graafmachines en puinbrekers.

Aan deze kant van de trekker zijn de uitlaatdemper, de AdBluetank en een opbergkast achter de voorste as gezet.

De lading is hier de grootste sloopmachine van Lämmle, een omgebouwde Hitachi Zaxis 470 LCH met extra ballast en wisselgiek. De machine weegt ongeveer 55 ton.

Een zeer fraaie en stoere combinatie van Lämmle! Ondertussen is deze combinatie door een nieuwe Volvo FH16 750 met 6x4-aandrijving en 6-assige Goldhofer vervangen.

Terug naar het Volvo menu