Volvo FH16 660 - Give Sværgods

Deze imposante Volvo FH16 660 van Give Sværgods uit Give (DK) stond langs de Autobahn 9 kort onder Berlijn (DE) geparkeerd omdat het transport pas 's nachts onder politiebegeleiding mag rijden.

De truck wordt door een 16-liter Volvo D16 dieselmotor met 660 pk aangedreven. De truck heeft een koppeling aan de bumper gemonteerd zodat deze gebruikt kan worden om de eigen trailers voor het laden en lossen te rangeren.

Getrokken wordt een zeer imposante 10-assige Nooteboom Mega Windmill Transporter.

Achter de cabine is een grote kastenwand gemonteerd met de dieseltank en meerdere opbergkasten daar in verwerkt.

Het achterste gedeelte van de Nooteboom Mega Windmill Transporter bestaat uit een 7-assige Nooteboom NLD dolly met hydraulisch gestuurde assen.

De lift-adapter is draaibaar op de dolly gemonteerd. Met hulp van de hydraulische cilinder is de last (maximaal 1,5 meter) in hoogte verstelbaar, zodat in bochten obstakels vermeden kunnen worden.

De Mega Windmill Transporter is voor torendelen van verschillende fabrikanten te gebruiken, hier werd een torendeel van Max Bögl getransporteerd. De MWT kan gebruikt worden voor ladingen tot 100 ton.

De voorste lift-adapter is op een 3-assige Nooteboom jeepdolly gemonteerd. Ook deze adapter is draaibaar t.o.v. de jeepdolly. Optioneel kan ook een 4-assige jeepdolly ingezet worden.

Een zeer fraaie combinatie!

Terug naar het Volvo menu