Volvo FH16 660 - Fluckinger

De firma Fluckinger uit Volders (AT) zet deze bijzondere combinatie, bestaande uit een Volvo FH16 660 en een 4 assige Meusburger dieplader, in tot lasten met een gewicht van 53 ton.

De trekker is een 4 assige Volvo FH16 660 met Euro 4 motor. De 16 liter motor levert een moment van 3.150 Nm. Het is een 180 tons trekker.

Achter de cabine is een redelijk eenvoudige opbouw te vinden, bestaande uit een grote brandstoftank van Meiller met daarboven een drietal opbergkisten.

Opvallend is natuurlijk de 1-assige jeepdolly tussen de trekker en de dieplader. Hierdoor worden de aslasten beter verdeeld, zodat de dieplader zwaarder beladen mag worden.

Bijzonder is de 4-assige dieplader met een zijlopbouw. De zijlen zijn in de breedte en hoogte verstelbaar, zodat ladingen met extra breedte en hoogte ook in een gesloten trailer meegenomen kunnen worden. Het voordeel van de trailer met zijlen is dat ladingen onafhankelijk van het weer getransporteerd kunnen worden, bijvoordeeld machines.

Optionaal kan aan de dieplader een sleep-as gemonteerd worden, zodat het een 5 asser wordt. De maximale lading van 53 ton kan zo geladen worden.

Het is de grootste combinatie van de firma Fluckinger, die naast de vestiging in Oostenrijk ook een vestiging in Zweden heeft.

Terug naar het Volvo menu