Volvo FH16 750 - Brenner

Brenner Spedition uit Dormettingen (DE) beschikt over deze fraaie Volvo FH16 750 met 6x4-aandrijving, het is de zwaarste truck die zij inzet, hier met een 5-assige Doll naloper.

Hier werd de combinatie ingezet om prefab betonelementen naar de bouwplaats te rijden. Hier is de combinatie geladen met twee betonbalken van elk 20 ton.

De trekker is dus een Volvo FH16 750 met 6x4-aandrijving die door de sterkste uitvoering van de Volvo D16K, een 16,1-liter dieselmotor, aangedreven wordt. De motor heeft een vermogen van 552 kW (750 pk) en heeft een koppel van maximaal 3.550 Nm.

Aan de bestuurderskant is een grote dieseltank achter de voorste as gezet.

Aan de andere kant zijn de Euro 6-uitlaatdemper, de AdBluetank en een tweede dieseltank gezet. Achter de cabine is een klein frame gemonteerd waar de spankettingen meegenomen kunnen worden. De lading is op een frame geladen dat direkt bovenop de schotel is gemonteerd.

De achterkant van de lading is op de 5-assige Doll naloper geladen. De combinatie kan ook nog met een 2-assige dolly ingezet worden voor de zwaarste en langste ladingen.

Tijdens de tweede rit bracht de combinatie een lange balk met een lengte van 30 meter en een gewicht van 33,6 ton.

Een zeer fraaie combinatie!

Terug naar het Volvo menu