Volvo FH16 600 - Trans Annaberg

Deze fraaie Volvo FH16 600 van Trans Annaberg uit Wiesiollek (PL) stond samen met wat collega's leeg aan de Duitse Autobahn geparkeerd.

De vloot van Trans Annaberg bestaat hoofdzakelijk uit Volvo trekkers, aangevuld door enkele MAN's en Scania's. Deze 4 assige trekker heeft 600 pk en komt uit de 3e FH16 generatie, herkenbaar aan de chrome rand boven de grille.

De trekker heeft een 1 + 3 asopstelling. De 2e as is lift- en stuurbaar.

Achter de cabine is een grote brandstoftank opgebouwd, onder de tank zijn een paar luchtketels gemonteerd. Tussen de assen is de uitlaatdemper ingebouwd.

De trailer is een Nooteboom Tele-PX Super Wing Carrier. De trailer is 60 meter uitschuifbaar en kan voor het transport van windmolenwieken tot 65 meter lengte ingezet worden. Ingeschoven is de trailer slechts 18,7 meter lang. Op de constructie op het bed wordt de wiek geladen. Bij hindernissen kan de wielbasis van de trailer (tijdelijk) verkort worden omdat het bed en de construtie ten opzichte van elkaar kunnen schuiven.

Lage hindernissen kunnen overwonnen worden door de in hoogte verstelbare zwanenhals, die tot 82 cm uitgedrukt kan worden, de schotel blijft dan horizontaal. De pendelassen van de trailer zijn 60 cm in hoogte verstelbaar, zodat een maximale bodemvrijheid van 1,5 meter gehaald kan worden!

Zo stonden drie van deze combinaties geparkeerd!

Terug naar het Volvo menu