Volvo FH16 750 - ADM Team Heavy Weight

Een fraaie Volvo FH16 750 van ADM Team Heavy Weight uit Geel (BE) kwam bij Liebherr in Kirchdorf a/d Iller (DE) een nieuwe overslagmachine ophalen. Tegenwoordig is ADM onderdeel van de Aertssen groep.

ADM beschikte over meerdere bijne identieke Volvo FH16 750 in 5-assige variant. Deze trucks werden door Popp uit Nürnberg (DE) naar 10x4-truck omgebouwd en kregen daar ook de toren achter de cabine opgebouwd. De trucks waren op een Duitse verstiging van ADM aangemeld.

Achter de voorste as is de grote Euro 6 uitlaatdemper gemonteerd.

De truck wordt door een Volvo D16K dieselmotor met 750 pk en een koppel van 3.550 Nm aangedreven.

Achter de cabine zijn de grote dieseltank, opbergkasten en druckluchttanks gemonteerd. De AdBluetank is achter de voorste as gezet.

De vijfde as is stuur- en liftbaar uitgevoerd. Door de stuurbaarheid is de draaicirkel van de trekker tot een minimum gereduceerd.

Getrokken wordt een samengestelde dieplader met componenten van het Faymonville CombiMax systeem.

Hier in een 2-bed-4 configuratie uitgevoerd.

De lading is een Liebherr LH 60 Timber met bestemming Brazilie. De overslagmachine is 11,1 meter lang, 3,8 meter breed en 4,4 meter hoog. Het transportgewicht is 44,8 ton.

Een zeer fraaie combinatie! Ondertussen zijn de meeste ex-ADM trucks al in de gele, witte en zwarte kleuren van Aertssen gekleurd.

Terug naar het Volvo menu