Volvo FH16 750 - ADM Team Heavy Weight

Deze fraaie Volvo FH16 750 is van ADM Team Heavy Weight uit Geel (BE). De firma heeft ook een vestiging in Duitsland waar deze fraaie truck op aangemeld is. Tegenwoordig is deze firma onderdeel van de Aertssen group.

De truck wordt door een Volvo D16K dieselmotor met 750 pk en een koppel van 3.550 Nm aangedreven.

Samen met de Mercedes-Benz Actros 3360 van WEA Transport was de combinatie aan het wachten. Dergelijke transporten mogen in Duitsland ten vroegste vanaf 22:00 starten.

Achter de voorste as is alleen de AdBluetank gemonteerd. ADM heeft ook meerdere 5-assige Volvo FH16 750 trekkers in dienst.

De ombouw van 3 tot 4 asser wordt door Popp Fahrzeugbau uit Nürnberg (DE) uitgevoerd. Deze firma bouwt ook de fraaie toren achter de cabine met dieseltank, opbergkasten en luchtketels op.

ADM zet veel componenten van de Fayonville CombiMAX in, daarbij kunnen trailers zeer modulair samengesteld worden. Deze trailer bestaat uit een nek, bed en een 4-assig asstel.

De lading is een Liebherr LH 40 C met bestemming Australie via een Belgische haven. Deze overslagmachine is 12,25 meter lang, 4,4 meter breed en 3,9 meter hoog. Het gewicht is 37 ton.

Een fraaie combinatie!

Terug naar het Volvo menu