Transport van een transformator door Kahl

Begin 2018 werden in Nürnberg (DE) in totaal vier grote transformatoren vanaf de Siemens fabriek aan de Winter-Günther-Straße over de weg naar een lokale haven getransporteerd. Vanwege de grote afmetingen werd het transport 's avonds uitgevoerd; het is 23:00 uur, het transport begint te rollen.

Kahl uit Duisburg (DE) voerde de vier grote transporten uit. Zij zette in totaal twee van haar Mercedes-Benz Actros 4165, 40 Goldhofer aslijnen en haar Greiner G² | K600 ketelbrug in.

Het eerste stuk van de rit werd op eigen aandrijfmotoren op de asmodules gereden, deze aandrijvingen hebben elk een vermogen van 360 kW (490 pk).

De eerste haakse bocht naar links naar de Vogelweiherstraße is genomen. Het transport is zo'n 63 meter lang, 7,45 meter breed en 6,1 meter hoog.

Het totaalgewicht is ongeveer 645 ton.

Beide Goldhofer PP 490 power packs zijn achterop de modules gezet om de transportlengte te reduceren.

De Siemens transformator heeft een transportgewicht van 432 ton. De transformator is op de dragers van de Greiner G² | K600 geladen, deze ketelbrug is voor lasten tot 600 ton inzetbaar.

De ketelbrug is voor op een dubbele 10-lijner Goldhofer THP/ST modules en achter op een dubbele 10-lijner Goldhofer PST/SL-E (met aanngedreven assen) geladen. Het transport buigt hier links naar de Dianastraße af.

Nu pas wordt een Mercedes-Benz Actros 4165 voor het transport aangekoppeld. Deze zwaartransporttrekker met 8x6-aandrijving heeft 653 pk. In totaal gaat het transport nu door 1.633 pk bewogen worden!

Kahl beschikt over twee van deze machtige zwaartransporttrekkers die door Titan gemodificeerd werden.

Deze krappe tunnel was de redenen om de transformator per ketelbrug te transporteren.

De tunnel uit met een kleine stijging, de Actros 4165 moet er stevig aan trekken!

De grootste uitdaging is nu gewonnen, het transport kan nu een lang stuk rechtuit rijden met een snelheid van ongeveer 10 km/h.

De ketelbrug wordt vanuit cabines op de modules bedient.

Het transport maakt een bocht naar rechts naar de Saarbrückenerstraße.

Vanwege de enorme dimensies van het transport worden tijdelijk complete wegdelen afgesloten. De politie wordt daarbij door particulieren begeleiders ondersteund.

De laatste scherpe bocht naar het haventerrein aan de Linzerstraße.

Kahl voert regelmatig dergelijke zware transporten door heel Duitsland uit.

Het haventerrein is bereikt, het transport werd probleemloos uitgevoerd.

Tijd voor wat rust, het is al 02:30. Het transport werd in 3,5 uur doorgevoerd en heeft een afstand van ca. 6,9 km afgelegd. De volgende dag zou de lading pas gelost gaan worden.

Terug naar het Transporten menu