PLM 80 - Van 't Hek

Van 't Hek uit Z.O. Beemster (NL) beschikt over deze interessante PLM 80 draadkraan op rupsonderwagen. De kraan stond hier op een bouwwerk vlakbij haar werf in Amsterdam (NL).

Het is een 80-tons draadkraan die vooral voor het werken met een zwaar trilblok om damwandplanken te trillen wordt ingezet. Om de kraan (en het hydraulische trilblok) aan te drijven is de kraan met twee 750 pk-sterke dieselmotoren uitgerust.

De onderwagen van de kraan is 7 meter lang en 6 meter breed. Voor het transport over de weg is de breedte van de onderwagen tot slechts 3,5 meter te reduceren. De rupsen zelf hebben een breedte van 0,8 meter.

De totale ballast van de kraan weegt 28 ton en is 1 meter uitschuifbaar. De maximale draaicirkel van de ballast is 6,5 meter.

Van 't Hek nam deze machine van Van Halteren Infra over, Van Halteren zette twee van deze machines in. Het bouwjaar van deze machine is 1999. De draadkraan kan ook met een makelaar uitgerust worden.

In de bovenwagen zijn twee hijslieren en een hulplier gebouwd.

De kraan kan met een 36 meter lange hoofdmast opgebouwd worden, de kraan kan dan maximaal 25,3 ton op 9 meter vlucht of 7,2 ton tot 32 meter vlucht hijsen.

Een erg indrukwekkende en fraaie kraan!

Terug naar het PLM menu