Liebherr LTM 1500-8.1 - Sante

Eind 2019 nam Sante uit Singapore (SG) deze fraaie Liebherr LTM 1500-8.1 in gebruik. Sante is onderdeel van de Erect Group die in meerdere landen in Azie torenkranen en bouwliften verhuurt. Dit was de eerste mobiele kraan voor Sante.

De onderwagen wordt door een Liebherr 8-cilinder dieselmotor met een vermogen van 505 kW (686 pk) aangedreven. De dieselmotor drijft in totaal vier assen (1, 2, 4 en 5) aan en de kraan kan een snelheid van 85 km/h bereiken. Tenminste als dat mogelijk is, want in Singapore mogen mobiele kranen op de openbare weg maximaal 40 km/h rijden.

De stempelbasis van de kraan meet 10 x 9,6 meter, of half 10 x 6,25 meter.

Tijdens het transport over de weg is de kraan 21,4 meter lang, 3 meter breed en 4 meter hoog.

De kraan was hier net klaar met de inspectie voor de toelating op de openbare weg, de kraan heeft nog handelaarskentekens.

De kraan heeft een 7-delige hoofdmast met een basislengte van 16,1 meter en schuift zes maal tot een volledige lengte van 84 meter uit. De kraan van Sante werd met alle opties gekocht, inclusief de afspanning, beweegbare jib, 50 meter hoofdmast en telescoopverlenging.

De kraan is met een 12,5-tons hijslier uitgerust.

Bij Sante wordt de kraan primair voor de montage en demontage van eigen torenkranen ingezet, Sante beschikt over een grote vloot Yongmao torenkranen met capaciteiten tot 64 ton. De kraan wordt ook voor algemeen hijswerk voor derden ingezet.

Een paar maanden later kwam ik de kraan weer tegen tijdens het inparkeren op de werf. Ondertussen is de YSL (afspanning) vast op de giek gemonteerd.

Een zeer fraaie kraan in bijzondere kleurstelling van Sante!

Terug naar het Liebherr menu