Liebherr LTC 1045-3.1 - ESB Kranverleih

ESB Kranverleih uit Mittelbiberach (DE) beschikte over deze interessante Liebherr LTC 1045-3.1, inmiddels is deze kraan door een LTC 1050-3.1 ingeruild.

Het is een 3-assige 45-tons compact kraan die vanuit een cabine gereden en bedient wordt. Tijdens het transport over de weg is de kraan 10,4 meter lang, 2,54 meter breed en 3,88 meter hoog. Het transportgewicht is 36 ton inclusief 6,5 ton ballast. De giek is naar boven gericht, zodat de bestuurder ook zicht naar rechts heeft vanuit de cabine.

De cabine is aan een telescopische arm gemonteerd. Tijdens het transport over de weg wordt de cabine aan de onderwagen verbonden. Tijdens kraanbedrijf kan de cabine tot zo'n 7,8 meter zichthoogte bewogen worden.

De hoofdmast heeft een basislengte van 8,2 meter en schuift vijf maal uit tot een lengte van 36 meter.

De kraan wordt door een Mercedes-Benz OM 926 LA, een 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 240 kW (326 pk), aangedreven. Deze kraan beschikt over de optionele 6x6-aandrijving. De motor in de onderwagen drijft in kraanbedrijf ook de bovenwagen aan.

Hier werd de kraan op een krappe locatie gebruikt om stalen balken te hijsen.

De stempelbasis van de kraan meet 6,4 x 6,2 meter, of half 6,4 x 4,4 meter. De draaicirkel van de 6,5 ton ballast is slechts 3,2 meter.

De balken worden in een krappe opening tussen het gebouw en stijger gemanoeuvreert en dan door middel van het uitschuiven van de hoofdmast op de juiste hoogte gebracht. Via de hoogte verstelbare cabine zit de kraanmachinist dichter bij het werk.

Een fraaie kraan!

Terug naar het Liebherr menu