Liebherr LTM 1250-5.1 - Brandt Kran und Logistik

Brandt Kran und Logistik (kort: BKL) uit Schwedt (DE) zette deze fraaie Liebherr LTM 1250-5.1 met lange jib in om bouwmaterialen op het dak van een gebouw te hijsen.

Het is een 250-tons kraan op een 5-assige onderwagen. Tijdens het transport over de weg is de kraan 15,96 meter lang, 3 meter breed en 4 meter hoog. Het transportgewicht ligt bij de 60 ton.

De kraan wordt door een Liebherr 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 400 kW (544 pk) aangedreven. Tijdens het transport over de weg worden door deze motor vier van de vijf assen aangedreven, alle assen zijn stuurbaar. Tijdens het kraanbedrijf drijft de motor via een centrale doorvoer de hydraulische pompen in de bovenwagen aan.

De volledige stempelbasis meet 9,3 x 8,3 meter.

De LTM 1250-5.1 was een van de eerste kranen bij Liebherr met de VarioBallast, waarbij de ballast op twee verschillende radii (4,78 of 5,58 meter) gemonteerd kan worden, deze radius is de kiezen door de opnames in de gewenste positie te zwenken. Hier werd de grote radius gebruikt. De maximale ballast van de kraan weegt 88 ton, hier werd de kraan met 41 ton ballast ingezet, dat bestaat uit een 11-tons basisplaat en drie platen van elk 10 ton.

De kraan stond midden op een afgesloten weg opgebouwd.

BKL zet ook kranen van Tadano en Demag in. BKL is een dochterfirma van BTB Logistik die kranen tot 750 ton inzet.

De hoofdmast heeft een basislengte van 13,1 meter en schuift vijf maal tot een totale lengte van 60 meter uit. De hoofdmast is hier maximaal uitgeschoven.

De hoofdmast kan d.m.v. een 36-meter lange klapjib of een 50-meter lange vaste jib verlengt worden. Hier is een vaste jib met een lengte van 36 meter gemonteerd. De jib is hydraulisch tussen 0 en 45 graden te verstellen.

Een zeer fraaie kraan!

Terug naar het Liebherr menu