Liebherr LB 28 - Kurt Motz

Deze fraaie Liebherr LB 28 van Kurt Motz uit Illertissen (DE) werd ingezet om funderingspalen voor een nieuw kantoorgebouw in Biberach an der Riss (DE) te kellyboren.

In de makelaar hangt een Liebherr BAT 320 boormotor met een boormoment van 320 kNm en maximaal 47 rpm. Aan de voet van de makelaar zijn de drie lieren gemonteerd.

De machine wordt door een Liebherr D 946 A7 dieselmotor met 523 pk aangedreven. De motor drijft drie hydraulische pompen aan die de bewegingen aansturen.

De onderwagen is 5,9 meter lang en 4,7 meter breed. De rupsen zijn 0,9 meter breed. Voor het transport over de weg is de onderwagen tot 3,5 meter transportbreedte te versmallen. Aan de onderwagen kunnen werktuigen gemonteerd worden.

De ballast weegt 17,2 ton en bestaat uit een basisplaat van 5,2 ton en twee blokken van elk 6 ton. De draaicirkel is 4,36 meter.

De makelaar heeft een totale hoogte van 27,2 meter. Er kan maximaal 15 graden naar achteren en 5 graden naar voren en zijdelings gewerkt worden.

Bij het kellyboren wordt een geleidingsbuis in de bodem geboord en vervolgens met behulp van een avegaar leeggeboord en vervolgens met wapaning en beton afgevuld.

Een fraaie machine!

Terug naar het Liebherr menu