Liebherr LB 16 - JMS RISI

Deze fraaie Liebherr LB 16 van JMS RISI uit Rapperswil-Jona (CH) stond op een bouwplaats bij Sennwald (CH) om palen voor een nieuwbouw te boren.

Het bouwjaar van de machine is 2010.

De machine wordt door een Liebherr D 934 A7 SCR, een 180 kW (241 pk) sterke dieselmotor, aangedreven. De motor drijft in totaal vijf hydraulische pompen aan, twee om de werktuigen in de makelaar aan te drijven, een pomp om de makelaar te verstellen, een pomp om te zwenken en een pomp om de onderwagen aan te drijven.

De ballast weegt in totaal 6 ton en heeft een draaicirkel van 3,6 meter. Voor het transport over de weg kan de ballast gedemonteerd worden.

De onderwagen is 4,97 meter lang en 3,7 meter breed. Voor het transport over de weg kan de breedte tot 2,5 meter gereduceerd worden. De rupsen zijn 0,6 meter breed.

De LB 16 kan met een boormotoren tot 180 kNm ingezet worden. De Liebherr BAT 180 heeft een dienstgewicht van 4,9 ton. Aan de makelaar zijn de drie lieren gemonteerd.

De makelaar heeft een maximale hoogte van 17,84 meter. De werkhoek van de makelaar is maximaal 5 graden naar voren, 15 graden naar achteren of 8 graden zijwaards. Voor het transport over de weg kan de makelaarkop omgeklapt worden om de transportlengte te reduceren.

Een fraaie machine van JMS RISI!

Terug naar het Liebherr menu