Junttan PM 20LC - Van Schie

Een Junttan PM 20LC van Van Schie uit Mijdrecht (NL) op een nieuwbouwproject in Amsterdam-Noord (NL). Hier moesten betonpalen voor woningen geheid worden.

De onderwagen heeft een breedte van 4,35 meter en een lengte van 5,05 meter. Voor het transport over de weg is de onderwagen tot 3,3 meter te versmallen.

De heistelling kan ingezet worden tot heipalen van 19 meter lang te heien. De capaciteit van de heistelling (heipaal + heihamer) is 16 ton.

In de makelaar hangt de Junttan HHK 5A hydrohamer. De hamer heeft een totaalgewicht van 9,1 ton en een valgewicht van 5 ton. De hamer geeft 40 tot 100 slagen per minuut.

De horizontale verstelling over de schuiftafel is 1,5 meter.

De aandrijving komt van een Cummins QSB6.7 motor met 240 pk.

De ballast is uitschuifbaar van 4,2 tot 5,7 meter draairadius en weegt 6,05 ton. De achterstempels zijn optioneel en geven tegendruk bij het schoor heien. De maximale schoorstanden zijn 4:1 voorover en achterover.

Het verstellen van de makelaar gebeurd door het verschuiven van de hydraulische cilinders. De heistelling is met twee lieren uitgerust, beide hebben een capaciteit van 10 ton.

De makelaar heeft een lengte van 24,65 meter.

Het bouwjaar van de heistelling en heihamer is 2000.

Het totaal- en transportgewicht van de heistelling is 60 ton. Voor het transport van de heistelling heeft Van Schie een eigen vloot met diepladers beschikbaar.

Terug naar het Junttan menu