Mercedes-Benz Actros 4163 - Max Wild

Een fraaie Mercedes-Benz Actros 4163 van Max Wild uit Berkheim (DE), die ik op hun opendag in oktober 2015 kon fotograferen.

Het is de nieuwste versie van de Actros, die nu geheel door Mercedes-Benz gebouwd worden in Molsheim (FR). De trekker heeft een 15,6 liter 6 cilinder (in lijn) Euro 6 motor met 625 pk.

De flaps achter de cabine zijn standaard en bedekken de toren achter de cabine. Dit is de de kortste wielbasis die leverbaar is.

Tussen de eerste en tweede as zijn de adblue tank en een opbergkist gebouwd. Aan de andere kant is hier de demper gebouwd.

Achter de cabine is een grote brandstoftank gebouwd (900 liter), luchtketels en de accu. Er werd geen extra koeler ingebouwd, waardoor nu ruimte gebleven is voor bv. een grote kist. De koeler is noodzakelijk indien de grote turbo koppeling voor lasten tot 250 ton ingebouwd is. Deze truck is tot 150 ton inzetbaar.

Aan de trekker is een 6 assige Goldhofer dieplader gekoppeld, hier als 2-bed-4 combinatie.

Hier de zwanenhals en interdolly in close-up.

Deze truck is eigenlijk nog van een Mercedes-Benz garage uit een andere regio, vandaar het afwijkende kenteken (het hoort met BC te beginnen). Het gaat hier om een testauto. Inmiddels bezit Max Wild twee andere 4-assers, een 150 tonner en een 250 tonner (dus met koeler).

Terug naar het Mercedes-Benz menu