Mercedes-Benz Actros 4160 - TAS Logistik

TAS Logistik uit Coswig (DE) stond met deze fraaie Mercedes-Benz Actros 4160 in de haven van Bremerhaven (DE) geparkeerd.

Het is een zeer compacte 4-assige trekker die voor het transporteren van gewichten tot 200 ton ingezet kan worden. De kleine wielbasis zorgt voor een kleine draaicirkel. De trekker heeft 600 pk.

De opbouw achter de cabine bestaat uit een gebogen tank onderin, hierdoor kan de zwanenhals van de trailer voorbij zwenken. Naast de tank is een grote staande uitlaat gebouwd. Bovenin zijn een grote opbergkist en een paar luchtketels te vinden. De trekker is niet met een WSK of een turbo koppeling uitgevoerd.

Getrokken wordt in dit geval een 5-assige Doll semidieplader. Doorgaans is de trekker ook met een 8-assige (3-bed-5) dieplader van Nooteboom onderweg.

De lading is (een goed verpakte) aandrijflijn van een Senvion windmolen. Gewicht is 57 ton. Afmetingen zijn 7,2 x 3,0 x 3,2 m (l x b x h).

Een zeer fraaie combinatie. Inmiddels beschikt TAS Logisik ook over een nieuwe Mercedes-Benz Actros 4163 in dezelfde kleur.

Terug naar het Mercedes-Benz menu