Mercedes-Benz Actros 2651 - Schoch Holztransporte

De firma Schoch Holztransporte uit Reinstetten (DE) beschikt over twee fraaie Mercedes-Benz Actros 2651 trekker die ingezet worden om lange boomstammen te vervoeren. Daarnaast beschikt de firma over enkele combinaties om korte stammen te vervoeren.

De trekker is een omgebouwde Mercedes-Benz Actros 2651 in 6x4 aandrijving met V8 motor. Voor deze inzet werd het chassis verlengt. Tussen de stempel van de laadkraan en de voorste as zijn aan deze kant de dieseltank en adbluetank gebouwd.

De ombouw werd door de firma Schuchard in Kassel (DE) uitgevoerd. Deze firma is gespecialiseerd in het (om)bouwen van vrachtwagens voor het transporteren van stammen.

De Jonsored "Big Jon" 2490 wordt gebruikt om de combinatie te laden en te lossen. Het is een 24 tm kraan, heeft een maximale capciteit van 5,85 ton en een gieklengte van rond de 8 meter. De kraan vouwt dubbel over het dak van de cabine zonder dat daarbij de maximale hoogte van 4 meter overschreden wordt.

De schotel werd verwijderd en vervangen door een draaibaar frame waarop de stammen direct worden geladen. Deze trekker kan dus niet met een trailer ingezet worden.

De maximale lengte van zo'n dergelijke combinatie is wettelijk 27 meter, de stammen hebben ongeveer een lengte van 20 meter.

De 2-assige dolly is een product van Glogger Fahrzeugbau. De dolly is met een staalkabel met de trekker verbonden zodat de dolly tijdens het rijden niet ten opzichte van de lading kan verschuiven. De voorste as is stuurbaar uitgevoerd om de draaicirkel te verkleinen.

Aan deze kant van de trekker zijn de uitlaatdemper, accu en luchtketels opgebouwd.

Een zeer fraaie combinatie!

Terug naar het Mercedes-Benz menu