Mercedes-Benz Actros 2655 - Lindel

Deze fraaie Mercedes-Benz Actros 2655 van Lindel uit Berg-Kasernen (DE) stond met een overmaatste lading te wachten tot het transport mocht gaan rijden.

Het is een truck met 6x4 aandrijving, beide achterassen worden door de Mercedes-Benz OM 502 LA, een 15,9 liter V8 dieselmotor met 551 pk, aangedreven. Het koppel van 2.600 Nm wordt bij 1.080 toeren gehaald.

Achter de voorste as zijn de uitlaatdemper, luchtketels, accu en een opbergkast gezet. Achter de cabine zijn een groot beschermframe en nog twee opbergkasten gebouwd.

Lindel is gespecialiseerd in het rijden van overmaatse delen met behulp van een dolly. Het bedrijf heeft twee trucks ingebruik, beide van Mercedes-Benz.

Aan deze kant zijn het luchtfilter, de AdBlue tank en de dieseltank tussen de assen gezet.

De vier dakspanten hebben een lengte van 41 meter, de combinatie is ongeveer 45 meter lang. De dolly en trekker zijn met een staalkabel verbonden, zodat de afstand tussen beiden gelijk blijft.

Deze dakspanten zouden die nacht naar een bouwplaats elders in Zuid-Duitsland gebracht worden.

De 3-assige dolly is een product van Welte, een fabrikant die tegenwoordig alleen nog bosbouwmachines produceert.

Het transport mag pas na 19:00 rijden, eerst nadat de combinatie door de politie is geinspecteerd. De politie begeleid het transport gedurende de rit en rijdt voor het transport uit om de andere weggebruikers op het overmaatste transport te attenderen.

Terug naar het Mercedes-Benz menu