Mercedes-Benz Actros 4163 - Felber Transport

Deze fraaie Mercedes-Benz Actros 4163 van Felber Transport GesmbH (kort: FTG) uit Sinabelkirchen (AT) stond langs de Autobahn 9 kort onder Berlijn (DE) geparkeerd. FTG beschikt sind 2017 over twee van deze fraaie trekkers.

De trekker is een Mercedes-Benz Actros 4163, een 4-assige trekker met 8x4-aandrijving. Voor de aandrijving is een Mercedes-Benz OM 473 LA, een 15,6-liter, 6-clinder lijnmotor met 625 pk verantwoordelijk.

Achter de voorste as zijn de AdBluetank en een opbergkast gezet.

De truck is met een zware aanhangerkoppeling uitgerust, zodat de truck ook aanhangers (of dollies) kan trekken.

Achter de cabine is een grote toren opgebouwd met een dieseltank, olietank, luchtketels en een koelers voor de radiateur en hydrauliekolie. Deze trekker is met een turbokoppeling uitgerust en is toegelaten tot treingewichten van 250 ton.

De truck is met een verzwaarde bumber met registerkoppeling uitgerust.

Aan deze kant is de grote Euro 6 uitlaatdemper achter de voorste as gemonteerd.

Getrokken wordt een interessante oplegger, een Faymonville CombiMAX, samengesteld uit een zwanenhals met 2- en 4-assige wielstellen die d.m.v. uitschuifbare balk zijn verbonden. De mogelijkheden met dit CombiMAX systeem zijn door het veelvoud van componenten bijna eindeloos.

De lading is een grote kist die onderweg naar Zuid Korea was, de kist is 8,63 meter lang, 4,54 meter breed en 3,23 meter hoog. Het gewicht is 47,5 ton.

Een zeer fraaie combinatie!

Terug naar het Mercedes-Benz menu