Mercedes-Benz Actros 4160 - Bau-Trans

Bau-Trans uit Lauterach (AT) beschikt over meerdere Mercedes-Benz Actros 4160 zwaartransporttrekkers. Deze truck stond langs de Autobahn 6 ter hoogte van Nürnberg (DE) geparkeerd.

De trekker is vrijwel identiek met de andere Actros 4160 van Bau-Trans met 8x4-aandrijving. Er is ook nog een Actros 4160 met 8x6-aandrijving in dienst.

Achteraan het chassis is een zware Rockinger aanhangerkoppeling gemonteerd.

Achter de cabine zijn de grote dieseltank, hydrauliekolietank, drukluchttanks, de accu en een koeler voor de WSK 400-koppelomvormer gemonteerd. Achter de voorste as zijn de AdBluetank en het luchtfilter gezet.

Bau-Trans is onderdeel van de Felbermayr-groep en langzaam verandert het bedrijf de kleuren van haar materieel. De trekker is nog in de originele Bau-Trans kleuren, de trailer is al in het Felbermayr-blauw gekleurd.

De truck wordt door een Mercedes-Benz OM 502 LA, een 15,9 liter V8 dieselmotor met 600 pk, aangedreven. Achter de voorste as is aan deze kant de AdBluetank gezet. Op de bumper is een kleine registerkoppeling gemonteerd, zodat transporten ook geduwd kunnen worden.

De uitlaatdemper is achter de voorste as gemonteerd.

Getrokken wordt een 8-assige Goldhofer dieplader in 3-bed-5-configuratie.

De lading is deze fraaie Liebherr LRB 255 hei- en boorstelling met bestemming Rusland. De machine is 22 meter lang, 3,5 meter breed en 3,95 meter hoog, het transportgewicht ligt rond de 70 ton.

Een fraaie combinatie!

Terug naar het Mercedes-Benz menu