Mercedes-Benz Actros 4163 - Balmer

Deze fraaie combinatie van Balmer uit Holthusen (DE) stond langs de Autobahn 7 bij Ellwangen (DE) geparkeerd. Het overmaatste transport zou later die avond naar de bouwplaats rijden.

De trekker is een Mercedes-Benz Actros 4163, een 4-assige trekker met 8x4-aandrijving. Voor de aandrijving is een Mercedes-Benz OM 473 LA, een 15,6-liter, 6-clinder lijnmotor met 625 pk verantwoordelijk.

Balmer is veel actief in het transport van windmolen onderdelen. Voor het lossen van de onderdelen beschikt zij tegenwoordig ook over een 160-tons telescoopkraan.

Aan de achterkant van het chassis is een aanhangerkoppeling gemonteerd. Opvallend is de korte wielbasis van de trekker, de truck wordt zo niet standaard vanaf de fabriek geleverd. Vergelijkbaar is de Actros 4163 van J. Brouwer & Zn.

Achter de cabine zijn de grote dieseltank, meerdere opbergkasten, luchtketels en de uitlaatdemper gemonteerd. Achter de voorste as was alleen nog plaats voor de AdBluetank.

Getrokken wordt een 7-assige Goldhofer oplegger bestaande uit een 3-assige jeepdolly en een 4-assig modulestel. De lading is een torendeel van een Nordex windmolen.

Het torendeel is door middel van een torenadapter aan het modulestel gemonteerd, het torendeel is dus onderdeel van de trailer. De torenadapter is verstelbaar en kan voor verschillende torens ingezet worden. De lading kan ook zonder hulp van een kraan geladen en gelost worden.

Indien het gewicht het toelaat, kan de voorste adapter ook direct aan het trekkende voertuig gekoppeld worden.

Een zeer fraaie combinatie van Balmer!

Terug naar het Mercedes-Benz menu