MAN TGX 41.540 - W & F Franke

Transportbedrijf W & F Franke uit Bremen (DE) vervoerd regelmatig onderdelen voor Enercon windmolens, zoals hier. Het ingezette materieel is een MAN TGX 41.540 zwaartransporttrekker met een 6 assige Goldhofer dieplader.

Het is een 4 assige trekker die tot een totaalgewicht van 41 ton (gewicht trekker + schoteldruk) ingezet mag worden en heeft 540 pk. W & F Franke heeft vestigingen in Duitsland, Polen en Zweden.

Achter de cabine vinden een grote brandstoftank en een grote opbergkist plaats. Tussen de voorassen zijn de accu en de Adbluetank opgebouwd. Diverse luchtketels zijn onder de accu en de brandstoftank geplaatst.

Aan de trekker is een Goldhofer STZ-VP gekoppeld in 2-bed-4 configuratie. Deze dieplader is met pendelassen uitgerust die tot 12 ton per as, bij 80 km/h, kunnen laden. De assen zijn 600 mm verticaal verstelbaar.

De lading is de nacelle van een Enercon windmolen.

Een detail van de 2 assige dolly. Achterop het chassis van de MAN zijn een zware vangmuil en bevestigingen voor een ballastbak te zien; de trekker kan dus ook als geballasteerde trek- en duwwagen ingezet worden.

Voorop de bumper is een zware koppling voor een duwinzet opgebouwd. Tussen de eerste twee assen zijn de uitlaatdemper en een opbergkist opgebouwd.

Terug naar het MAN TGX menu