MAN TGX 41.680 - Bohnet

Een fraaie MAN TGX 41.680 van Bohnet uit Kirchdorf (DE) beladen op een parkeerterrein in Bremerhaven (DE).

Het is een 4 assige zwaartransporttrekker met een 16,2 liter 680 pk dieselmotor. De trekker kan ook als geballasteerde trek- / duwwagen ingezet worden, een zware koppeling aan de bumper is achter het Convoi Exceptionnel bord verstopt. Bohnet bezit meerdere (15) van dit type trekker.

Achter de cabine is een grote toren opgebouwd met o.a. een grote brandstoftank van 900 liter, een hydrauliektank van 300 liter, luchtketels en een grote koeler voor de hydrauliekolie. Voor de toren is een fraaie opbergkist opgebouwd. Tussen de eerste en tweede as zijn de Adbluetank en de accu gemonteerd, aan de andere kant zijn hier de uitlaat en nog een kleine opbergkist te vinden.

Aan de trekker is een zware Goldhofer dieplader gekoppeld die uit een nek, 3 aslijnen, bed en 5 aslijnen is samengesteld. De aslijnen zijn van het type THP/UT.

De lading is een gondel met een gewicht van 65 ton, een lengte van 3,8 meter, een breedte van 3,3 meter en een hoogte van 3,8 meter. De gondel is op een zeer kort en laag bed geladen, i.c.m. de THP/UT assen kan hiermee een zeer lage minimale laadhoogte bereikt worden.

De combinatie zou in de komende nacht naar de haven van Antwerpen (DE) gaan rijden.

De zon drukte zich nog kort door, waardoor de fraaie combinatie zich nog even goed liet fotograferen.

Terug naar het MAN TGX menu