Hitachi KH70 - Zwagerman VMT

De Hitachi KH70 was de kleinste kraan uit de KH-serie en heeft een maximaal hijsvermogen van 22,5 ton. Deze kraan van Zwagerman VMT kon ik op hun werf in Nederhorst den Berg (NL) fotograveren.

De kraan wordt door een HINO DS 50A, een 6-cilinder dieselmotor met een vermogen van 95 kW (127 pk), aangedreven.

De cabine van deze kraan is niet meer origineel, deze bredere cabine komt van een Hitachi uit de KH-3-serie, terwijl de KH70 alleen tijdens de KH-2-serie geleverd werd. De originele cabine is net zo breed als de bovenwagen.

De onderwagen heeft een breedte van 3,15 meter en een lengte van 4,245 meter. De rupsen zijn niet in breedte verstelbaar.

De ballast weegt 6,25 ton en heeft een draaicirkel van 3,26 meter. Kenmerkend is de opening in de ballast voor de koeling van de motor.

Het kleine A-bokje moet voor het transport over de weg naar beneden gevouwen worden. De kraan is dan nog 2,86 meter hoog.

Hier stond de kraan met de korste hoofdmast van 10 meter opgebouwd, in deze configuratie kan de kraan 22,5 ton op 3 meter vlucht hijsen en 4,65 ton op 9 meter vlucht. De hoofdmast kan in 3-meter stappen tot een maximale lengte van 31 meter verlengt worden. Optioneel kon de kraan ook met 28 meter hoofdmast en 9 meter vaste jib opgebouwd worden.

Een leuk kraantje waarvan er toch enkele in Nederland gedraaid hebben!

Terug naar het Hitachi menu