Grove GSK55 - Kranprofis

Kranprofis uit Pforzen (DE) beschikt over deze bijzondere Grove GSK55, een 55-tons telescoopkraan die op een 3-assig trailerchassis is gemonteerd.

Het is de bovenwagen van een Grove GMK3055 dat op een 3-assige trailer is gemonteerd. De trailer kan door een gewone truck getrokken worden. Het voordeel van dit kraanconcept is, dat de kraan met veel minder vergunningen over de weg kan, wat bij een AT-kraan in sommige Duitse deelstaten vaak met een hoop papierwerk verbonden is.

Voor extra wendbaarheid is de voorste as liftbaar en de laatste as stuurbaar. Met de minimale ballast blijft deze combinatie onder een totaalgewicht van 40 ton. De combinatie heeft een met een 2-assige trekker een totale lengte van ongeveer 14,1 meter.

De kraan wordt door een Iveco 4-cilinder dieselmotor met een vermogen van 104 kW (142 pk) aangedreven. De motor is voorop de trailer gemonteerd en drijft de oliepompen aan om de stempels en alle kraanfuncties te bedienen. Tijdens het transport over de weg is de giek naar voren gericht en ligt de haak in de zwarte kom voorop.

Aan deze kant is de 300 liter dieseltank voor de voorste as gemonteerd. De totale ballast weegt 13,6 ton, dat heeft een draaicirkel van 3,32 meter.

De stempelbasis meet 6,52 x 6,2 meter.

De 6-delige hoofdmast heeft een basislengte van 9,6 meter en schuift vijf maal tot een totale lengte van 42,9 meter uit.

De kraan stond hier op een opslagterrein van Wolff torenkraandelen, ook van Kranprofis.

Terug naar het Grove menu