Fuwa QUY90C - Crane Business

Deze Fuwa QUY90C werd destijds bij Crane Business in Moerdijk (NL) aangeboden. Samen met de QUY90C van Zwagerman VMT, zijn dit de enige kranen van dit type die in Nederland zijn geweest. Wat er na het faillisiment van Crane Business met deze kraan is gebeurd, is niet bekend.

De onderwagen is 5,06 meter breed in werkpositie en 3,37 voor het transport over de weg. De rijsnelheid is 1,4 km/h.

De kraan wordt door een Cummins QSL-9, een watergekoelde 8,9 liter dieselmotor met een vermogen van 209 kW, aangedreven.

De stempels aan de onderwagen worden gebruikt om de rupsen te ontlasten zodat ze in breedte te verstellen zijn. De rupsen zijn ook te demonteren en wegen per stuk 11 ton. Een centrale ballast van totaal 4 ton ontbreekt.

De kraan is met twee 13 tons hijslieren met 26 mm hijsdraad uitgerust. Indien de kraan met beweegbare jib wordt ingezet wordt een van de hijslieren als verstellier voor de beweegbare jib gebruikt.

De ballast weegt 26,2 ton en heeft een draaicirkel van 4,8 meter.

Hier stond de kraan met een beweegbare jib van 30 meter opgesteld. De minimale lengte is 21 meter en de maximale lengte is 39 meter. In deze configuratie hijst de kraan maximaal 12,9 ton bij 16 meter vlucht en 4 ton bij 40 meter.

Indien de kraan alleen met hoofdmast wordt ingezet is de basislengte 13 meter en de maximale lengte 61 meter. Met een beweegbare jib is de kraan met een minimale hoofdmast van 25,8 meter op te bouwen, maximaal is de hoofdmast dan 43,8 meter lang.

Terug naar het Fuwa menu