Arcomet AF 38 - Niehof

Niehof is een aannemersbedrijf uit Lattrop (NL) en zet voor hijswerkzaamheden op haar bouwplaatsen eigen vouwkranen, zoals deze fraaie Arcomet AF 38, in. Deze kraan werd op een bouwplaats in Enter (NL) ingezet.

De onderwagen werd door FAUN uit Lauf (DE) gebouwd en een 6-cilinder Mercedes-Benz dieselmotor met een vermogen van 235 kW (322 pk) aangedreven. De onderwagen heeft een 6x4x6-aandrijving, waarbij twee assen aangedreven worden en alle assen stuurbaar zijn.

De ontwikkeling van de kraan was een samenwerking tussen drie bedrijven; Arcomet uit Paal-Beringen (BE) deed de ontwikkeling van de kraan en de productie realisatie van de bovenwagen, de onderwagen werd door FAUN uit Lauf (DE) gebouwd en MTC uit Veghel (NL) (destijds nog dochterfirma van Arcomet) deed de aandrijftechniek, automatisatie en hydraulica voor de kraan.

De stempelbasis van de kraan meet 7,7 x 6,4 meter, of half 7,7 x 4,5 meter, zodat de kraan ook op krappe plaatsen ingezet kan worden.

De volledige ballast van de kraan weegt 8,4 ton en heeft een draaicirkel van 3,4 meter. De onderste ballastplaat wordt tijdens het transport over de weg op de onderwagen afgezet.

De 2-delige toren geeft een horizontale haakhoogte van ongeveer 23 meter. De cabine is over de volledige hoogte van de toren verstelbaar, zodat de machininist altijd een goed overzicht over zijn werkzaamheden heeft.

De horizontale giek heeft een lengte van 38 meter. De maximale last van 6.000 kg wordt tot 13 meter gehesen en de puntlast is nog 1.800 kg. Met de 30 graden getopte giek worden den 6.000 kg maximaal tot 11 meter vlucht gehesen en de 1.800 puntlast tot 33 meter. De maximale hijshoogte is ongeveer 40 meter.

Een fraaie kraan van Niehof!

Terug naar het Arcomet menu