RTG RG 21 T - Greuter

Greuter AG uit Hochfelden (CH) zette deze fraaie RTG RG 21 T bij een project in de buurt van Zürich (CH) in, het is een funderingsmachine met een hydraulisch uitschuifbare makelaar die voor het zette van damwanden gebruikt wordt.

Het is de grootste machine met hydraulische makelaar die door RTG, een dochterfirma van Bauer uit Schrobenhausen (DE), geproduceerd word. De basismachine is een Sennebogen BS60R, het bouwjaar van de machine is 2009.

In de makelaar hangt een hydraulisch trilblok, een RTG MR 125 V.

De onderwagen heeft een breedte van 4,5 meter en kan voor het transport over de weg tot 3 meter versmalt worden. De bovenwagen wordt door een Caterpillar C18 met 630 pk aangedreven. De machine heeft een gewicht van ongeveer 71 ton.

De ballast heeft een draaicirkel van 3,71 meter en bestaat uit drie delen van 6 4,2 en 2 ton. Deze machine heeft het optionale systeem om de ballast zonder hulpkraan te kunnen monteren.

De makelaar kan 4 graden naar voren, 10 graden naar achteren en 4 graden zijdelings ingezet worden. De makelaar is t.o.v. de basismachine ook 90 graden naar links en naar rechts zwenkbaar.

De makelaar is ongeveer 9 meter hydraulisch uitschuifbaar, onder het trilblok kunnen lasten met een lengte van 21,4 meter gebracht worden. De 5,5 tons hulplier op de makelaarkop is optionaal en kan 90 graden zwenken t.o.v. de makelaar.

Terug naar het RTG menu